onsdag 5 juni 2013

En härlig kväll bland myggen...

....och några andra hundar och människor i skogen. 

I kväll var det dags för det sista kurstillfället i viltspår med Harry. 
Jag har lagt ganska många spår sedan förra kurstillfället, han har ju varit så rädd och 
harig. Men i går kände jag att, nu vänder det nog..

Och i dag gick det riktigt bra. Lite spänd var han men inte alls som tidigare. När det knakade till så tittade han upp, men fortsatte sedan att spåra. 

Vi lade spår till varandra i dag med. I dag med bloduppehåll på flera ställen. Mina snitslar är ju så små, så det var lite svårt att se dem. Dessutom var hon som lade spåret åt oss inte med när Harry spårade. Allt för att underlätta för honom. I slutet av spåret tog snitslarna slut så då var det glest mellan dem. Jag kollade efter dem men såg inte några. Då sa min kursledare att jag skulle lita på honom. 
Det var faktiskt nyttigt, att inte veta var spåret gick riktigt. Jag måste våga lite på honom. 

Känner  mig så nöjd med kvällen. Det visar sig att våra korta spår i den "läskiga" skogen har gett resultat. Måste säga att jag blev lite nedslagen när Harry vid förra kurstillfället blev så himla rädd. 

Den 13/6 ska vi göra ett förtest inför anlagsprovet den 27/6. Jag är inte helt säker på att han klarar det, men jag tänker i alla fall starta. Det kan ju i så fall få bli ytterligare ett träningstillfälle. 600 meter har vi inte gått tidigare. Nu har jag betalat 1200kr för kursen, nästan 500kr för en tävlingslicens,300kr för anlagsprovet och ska betala 200kr för förtestet, så jag tänker inte ge upp. 

Nu njuter jag av ett glas vitt, så här dagen före nationaldagen.
Simon gick precis och badade ( klockan 22.30) Linus ska sova hos en kompis ute på hans studsmatta, (då är det sommar, eller hur?)  och Mio sover inomhus hos kompisar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar