torsdag 27 juni 2013

Duktig kille!

Så stolt och glad över Harry i kväll. 
Här kommer en kortfattad berättelse. 

Klockan 17 samlades vi i Vallentuna för att göra ett anlagsprov. Vi var sex stycken som skulle göra provet. Jag fick spår nummer två när vi lottade. 
Vi följde med till starten av nummer ett, där väntade vi en stund. En hare kom skuttande och Harry blev   Väldigt till sig....lite stressad kan man säga. 

Gick strålande i skogen till en början tappade bort sig lite i mitten men på slutet fick han en jä*la fart. Terrängen var väldigt eländig, minst sagt. Rotvältor snår och träd och grenar. Och lite mygg så klart. Men myggen märkte jag inte så mycket av under spårningen. Så koncentrerad. :) 

Men det säga av allt....han visade INGEN rädsla över huvud taget i dag. En stor vinst kan jag lova. Ett tag var ju snitsarna superläskiga, och en och annan stubbe också. :) vi har jobbat med detta hela tiden. Lagt korta spår, många gånger. Och det har funnit olika små störningar under tiden. ( ej planerade av mig). Han har liksom kommit över dem, mer och mer för varje gång. Viljan att spåra vidare har varit stark. 

Jag har lärt mig så himla mycket under kursen och ensam med Harry i skogen. 

Är så glad att jag började med detta. Både för min skull och för Harrys. Han gillar det verkligen. 
Om vi sedan också kan få in lite lydnad så är det också roligt. När han var valp var min tanke att börja med rallylydnad. Än är det ju inte för sent. Så vi kör på det också det känns som om han har potential. 

Och Douglas har haft mys med sina småhussar. Badat i Bergsjön utan en vild Harry vid sin sida. Och mina söta tre killar fick äta pizza på Kårsta del sol. Alla glada och nöjda. Maxi hade mys på jobbet med kanotpaddling, eskimåvändningar och middag:)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar