fredag 14 juni 2013

Blodad tand

Jag och Harry har verkligen fått "blodad tand" för det här med viltspår. 
I går gjorde vi ett förtest inför anlagsprovet den 27/6. 

Det började inte så bra, ville inte riktigt ta sig an spåret och gå in i skogen. Men efter en stund lossnade det. Trodde faktiskt inte det just då. 
Blir så imponerad över en hunds luktsinne. Och jag bara hakade på. Första gången jag går ett spår med honom utan att veta var spåret går. Det fanns några få snitslar på vägen och vid den andra blev det tvärstopp. Så där fick han lite hjälp. Sedan bar det av igen. 
40 eller 50 meter innan "målet" var han helt slut och började äta på pinnar i stället. Då fick han hjälp att ta sig fram till skanken. 

I dag lade jag ett spår till. Vr riktigt taggad och gjorde en fin spårkarta, som jag följde till en början. Men sedan tappade jag räkningen igen :/ 

Men han klarade det bra. Det var en rostig plåthink och samtidigt ljud från et inkommande tåg. Och han skällde till några gånger och kom till mig. Men det kom han över efter20 sekunder och fortsatte. Bra med lite ljud som störningar i bland också. 

Det var blåärsris, mossa och berg. Ett bloduppehåll gick fint. 

Trevlig fredag på er alla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar