torsdag 26 juli 2012

Social och miljöträning!

I dag har Harry varit i (eller utanför) Täby centrum. Han väntade med mig i bilen och utanför på en liten promenad när Maxi var och röntgade sitt knä. Mycket att titta på kan jag lova.
Han har suttit utanför Mc Donald, vid vårt bord när vi åt lunch. En riktigt duktig killa måste jag säga. Men Douglas är ju så lugnt och påverkar säkert honom mycket.
Linus skrattade i dag när Harry var misstänksam mot en keps som låg kastad. Förklarade att allt som han inte har sett förut kan verka skrämmande, då han inte alls vet vad det är. Men att låta honom nosa och kolla vad det är gör att han vågar och får en chans att kolla. Här om dagen hade Maxis skydd till motorcykeln blåst av, och kommit in på gräsmattan. Harr kom som ett skott infarande och slirade när han skulle in. Jag undrade vad det var, en katt eller? Tittade ut och såg skyddet,  (ser ut som ett rasat tält) ligga där. Då vågade han sig fram för att kolla.
Att åka bil är inga problem alls, han somnar nästan direkt.
Nu måste vi bara tänka på att han får gå på egna små upptäcksfärder utan Douglas. Det märkte jag i går när jag skulle gå en sväng till vår lilla butik. Då var inte Douglas med, och då var han mycket mera försiktig när vi gick.
Så klart behöver Douglas längre promenader än Harry också.

Jo det är en del att tänka på och bara hoppas att det sunda förnuftet är bra! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar