fredag 15 juni 2012

I morgon gäller det....för flera av oss!!

 Nu i kväll fick vi fint besök i butiken av Magdalena. I morgon ska hon tillsammans med flera andra tjejer/kvinnor att springa ett marathon som är lite längre och lite roligare till skillnad från andra "tjejlopp" som alltid är lite kortare. De ska springa på Roslagsleden mellan Norrtälje och Grisslehamn - det blir 5 fina mil!

Skillnaden med denna maratahon är att det är ett välgörenhetslopp. Dekommer att samla in pengar till Panzisjukhuset i Kongo.
Panzisjukhuset jobbar med utsatta, sargade, skadade kvinnor. Kvinnor som utsatts för våldtäkt och misshandel. Som sett och erfarit saker som de flesta av oss aldrig ens i tanken klarar av att komma i närheten av. På Panzisjukhuset får de både en fysisk och psykisk chans att komma tillbaka, trots att det ofta är bortstötta från sin hemby.

Alla pengar de samlar in går oavkortat till kvinnorna på sjukhuset.
Vi svenska kvinnor gör det för att visa vårt stöd och för att vi kan. Och för att vi har det så bra här hemma på alla sätt!
Hon har samlat in 8050 kronor!!
Och Ia och jag är redo för vår morgondag också. Det är så spännande. Kommer det några, hur ska det gå? Vad kommer alla att tycka?
Egentligen spelar det ingen roll vad andra tycker, men så klart blir vi glada om alla eller några tycker att det är lika fint och bra som vi tycker.
Välkommen i morgon!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar