måndag 2 april 2012

Virkade dukar och lite gips!

Har du precis som jag en hel del fina virkade dukar hemma. Som du inte använder, men de är ändå minnen som man inte vill kasta. Då kan du på ett enkelt sätt göra fina små ljus "koppar" av dem.
Ide´n kom när jag hittade en massa duker. Jag har tidigare gjort skålar av dem, med sockervatten. Nu när jag har gips hemma så tänkte jag att jag provar. Provade också att doppa mina pappersrosor i gipset.

Du behöver:
  • Dukar
  • Gips
  • Vatten
  • Bunke
  • En form som de kan torka över, jag använde en plastmugg.Prova innan vilken form du vill ha som mall och prova duken över den. Blanda sedan gipset. Det ska vara ganska så löst. Kägg i duken och låt den bli genomblöt. Vrid ur lite så att hålen inte är igentäppta av gips. Lägg dem över din form och vänta tills det har stelnat. Tänd ett värmeljus och vips så har du ett vackert minne bevarat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar