torsdag 9 februari 2012

Om att använda ordet INTE!

Jag har en vän som jag alltid var tillsammans med när jag var yngre. Men hon och hennes familj flyttade långt bort från där vi bodde, tror att det var efter sjätte klass. En sprudlande och härlig tjej!
För några år sedan fick vi kontakt igen, så otroligt roligt. Ja, ja nu till saken.
Hon är en driftig person med många järn i elden. I dag höll hon en föreläsning om Intuition & Coaching. Jag fastnade helt i den. Här kan du hitta den. Anette, som hon heter pratar ca 5:08 in i inspelningen.
På hennes hemsida hittade jag denna text:
"Visste du att vårt undermedvetna inte förstår ordet ”inte”. Tänk bara på hur vi säger till våra barn. ”Spill inte på dig nu!” och så spiller de. ”Akta så du inte ramlar!” och så ramlar de. Många klienter vi mött genom åren är så klara över vad de inte vill ha och är ofta bittra eller frustrerade över att det de försöker undvika ständigt kommer till dem. Vår hjärna älskar målbilder och de måste vara formulerade specifikt och i positiva termer för att vi ska attrahera det vi vill ha. Gör därför upp en lista på allt du INTE vill ha och ta sedan en rad i taget och formulera om dem i positiv anda, t ex ”Jag vill inte bli sjuk” byter vi ut till ”Jag är och kan hålla mig frisk”. Sätt igång redan idag, så ska du se att fantastiska saker kommer till dig och andra surdegar försvinner."


Och så MÅSTE jag få dela detta inlägg med er alla, så "mitt i prick" för många, många männsikor! Läs den HÄR!

1 kommentar:

madelein - mamma till sex sa...

Åh tack vad du är gullig! Ibland blir man bara toktrött på hur det fungerar :-)
Kram på dig! Intressant det där med ordet INTE

Skicka en kommentar