torsdag 26 januari 2012

Vårt fadderbarn!

Måste bara göra ett inlägg till innan sängen kallar..
Flickan på bilden är vårt fadderbarn. (tvåa från vänster) Pojken till höger är min grannes fadderbarn. Och se vilka vackra tröjor de har fått. Kåre tröjor!!
Mitt fadderbarn heter Edina och bor i Zambia.
"Människor inom hälsovården varav en läkare,  ser ut barnen med de största behoven. De får en extra "mamma", som är änka och ensamstående, och "syskon" som sen ska bo i husen som vi bygger. Redan nu får 29 barn, i åldrarna 1-5 år, mat och läkarvård mm och de bor med sina "mammor" i byn. Men vi är med och väljer ut "mammorna" för de måste ha rätt inställning till barnen och projektet. Sen har vi en "teacher" som håller i samlingar där de sjunger och får lite undervisning. Vi har även mark där vi har odlingar med bl.a. majs, som är en basföda i Afrika, och som fungerar som ett stödprojekt för barnarbetet."
Texten har jag hämtat här. Lite extra roligt då jag känner Birgitta och vet att hjälpen går fram. Här kan man läsa om vad som händer just nu!

Kårstabygdens eldsjäl Staffan Hassius skänte 10.000 till Birgittas barnby, när han fått prispengarna. Läs mer här!
Tänk vilken dröm det skulle vara att få åka till Zambia och hjälpa till med något, vet inte vad men det finns säkert något som man kan göra.

Tack A-C för att du berättade att det var Edina om var på bilden, hon är mycket yngre på de bilde som vi har!

1 kommentar:

Susanne sa...

Hon är ju helt bedårande, lilla Edina... blir alldeles varm i hjärtat... och vilket bra initiativ, underbart!

...och på tal om underbart så har jag det precis så... underbart alltså :-)

Kram
Susanne

Skicka en kommentar