fredag 16 december 2011

Samtal,fudge och julbord!

Fredag i dag, måste säga att det känns ganska så skönt.
I går var jag i skolan på samtal. Vi hade ett fantastiskt samtal och det kändes så skönt när vi tog bilen och åkte hemåt. Linus sa flera gånger på vägen hem att -Det är känns bra, mamma, det var ett bra samtal!
När vi kom hem gjorde Simon och jag Chili con Carne, det blev mumsigt!
Efter detta tänkte jag att jag skulle göra fudge..
Efter detta recept:
Ingredienser

ca 50 st
5 dl Arla® mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ tsk salt
50 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
Gör så här


Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.
Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Men koktiden på 25 minuter stämde definitivt inte.
Jag kokade den i minst 45..men den blev jättegod, så det var värt att vänta.
I morgon bär det av till Waxholm för julbord med släkten.

1 kommentar:

Barnens Hjältar sa...

Hej på dig, jag lade till din blogg på FB, vilka fina bilder du publicerar! Wollnik heter jag ifall du undrar vem av följarna jag är :-)

Skicka en kommentar