lördag 10 september 2011

Begravningsblommor och lite annat...........

Jag sitter här och försöker bestämma mig för vilket arrangemang jag ska beställa till farmors begravning. När jag väl har bestämt nig och klickat in min beställning, står  det följande:
"Transport: OBS: Leverans sker till denna ort med buss. Mottagaren hämtar blommorna vid busshållplats. Mottagaren kommer att bli uppringd av blomsterhandlaren för information (tid&plats) för leveransen."

Lite svårt att hämta sina blommor vid ens egen begravning. Nu undrar jag:
Vem hämtar? Kyrkan, begravningsbyrån för en extra slant, så klart, eller?
Borde ju vara en leverans med BIL om man betalar 1000 kronor för blommor. (Vilket var en ganska "billig" summa på Interflora)  Helst skulle jag vilja plocka blåklockor, prästkragar och smörblommor, där hemma på farmors lägda (äng), men de har ju blommat ut nu.
Det gick inte att maila sina frågor så jag får väl ringa på måndag.

Varför skall det vara så dyrt med blommor till en begravning? Samma sak gäller allt annat som har med begravningar att göra. När man som nära släkting är som mest sårbar ska man göra alla dessa tusen olika val. Kista, blommor o.s.v. Och begravningsbyrårena vill så klart sälja det allra dyraste och finaste. För det var väl han/hon värd?  Och där sitter man med sin sorg och tänker att så klart var han/hon värd det finaste...
Nej alla minnen är det allra vackraste, och de kostar inte ett öre!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa blomaffärer hjälper till med detta Katharina. Vi har en här hos oss som är toppenbra. Jag har beställt hos honom flera gånger och då kommer blommorna till kyrkan i rätt tid och plats, med samarbete över Sverige. Hör av dig om du behöver hjälp!
Kram

Anonym sa...

Kram från Tina....

Skicka en kommentar