fredag 14 januari 2011

En otrolligt spännande tanke!

Kärnfrisk familj så gör du! av Ninka-Bernadette Mauritson


Dags att köpa en bok igen känner jag!Denna text kommer härifrån!
Anledningen till att familjen lade om sin kost var deras son som hade autism och var på väg att hamna på institution eftersom han inte kunde vara bland andra människor p.g.a. svåra raseriutbrott m.m. Familjen sökte egna svar eftersom sjukvården dröjde med sina. De hittade forskning som stödde teorin att en gluten-, mjölk- och kaseinfri kost skulle kunna hjälpa. Så fort de började testa märkte de en oerhörd förbättring i sonens beteende och hela familjen kände av skillnaden även för sig själva så de fortsatte helt enkelt. Och blev friska på kuppen. Från att ha varit trötta, tjocka och ständigt ha drabbats av diverse infektioner är de nu friska, pigga och i stort sett aldrig sjuka.

De var också med i Efter 10 i morse.
Jag får många tankar när jag läser detta. -Kan det vara möjligt?
-Ja, vi provar direkt!
-Hur ska det gå till?
-Sockerabstinens?
-TÄNK OM DET FUNGERAR!?
-Måste köpa boken!
Jag tänker främst på L....tänk OM det skulle funka!
Det är ju som bekant inte helt lätt att byta kostvanor.
Vad tror/tycker ni om detta?!
2 kommentarer:

Magdalena sa...

Boken är väldigt inspirerande och den erbjuder olika förändringsvägar - allt från lite till extremt! Sedan nyår har inte barna fått socker el godis hemma (nåja, skolan GAV GODISPÅSAR på julgransplundringen!), och det är smoothie med soyamjölk och bär på morgon (mest till den stora). M är väldigt socker känslig, har vi vetat om länge och styrt upp men det rinner ut till slut. Men nu j***ar! Fredagsmys: ostbågar. Till dagens pannkakor hemgjord äppelmos + grädde. Han klagar inte och vi märker att humöret är mkt jämnare och han är liksom mera medgörlig. I boken kör de ekologiskt, laktos- och glutenfritt, TV-fritt, inga kemikalier i badrummet, ingen mat som micras,momeopatiskt vid förkylning! Vi kanske inte ska vara så extrema men just att köra minus socker, bra kolhydrater, omega-3, linfröolja och steka i kokosfett är inte så besvärligt. Du får gärna låna boken om någon vecka om du vill!

Magdalena sa...

Vad kul förresten att vi är inne på samma sak oberoende av varandra... Men vad gör man inte för att barna ska må bra? Fast bilderna på familjen "efter" ffa Ninka är ju lockande eller hur? Hon är jus skitnsygg och pigg som en lärka!

Skicka en kommentar