lördag 24 juli 2010

Ett gott skratt förlänger livet..

..Jag kan lova att jag skrattat gott i kväll. Åt Nelson...

Lotta och Leffe kom på besök. Lotta,Linus och jag tog en löpartur runt kyrkan. Härligt, så roligt att ha sällskap när man springer. Skall bli roligt att ses igen på tisdagar och jogga tillsammans.

Ja åter igen till kvällen. Efter turen var det dags att grilla, och vi åt och åt :-D. Proppmätt.

När vi hade ätit klart skrattade vi gott åt Nelson (Lotta och Leffes hund) som hade upptäckt fiskarna i akvariet. -Snart blir han rädd, sa Leffe och mycket riktigt han backade och fortsatte att titta storögt på fiskarna som simmade runt. Till saken hör att Nelson är ingen liten knähund utan en stor bjässe på många kilo.
Lotta berättade om en episod i tvättstugan då han fick se en spindel och la´benen på ryggen.. Hi hi!! När man läser nedan om rasen kan man ju tro att det är en modig hund, men inte kan man säga att Nelson är det direkt. ;-)
Fakta om ridgeback:
Ridgebacken härstammar från södra Afrika. Dagens Rhodesian ridgeback började sannolikt utvecklas i mitten på 1600-talet och ökade fart under 1800-talet då storviltjakterna började bli populära i södra Afrika. Behovet av en snabb, stark, uthållig och modig hund fanns.
Ridgebacken kallas för Afrikansk lejonhund, vilket har gett upphov till en del missförstånd. Många har fått uppfattningen att hundarna deltog i jakten för att själv döda lejon. Ridgebackens arbetssätt är istället att trötta ut viltet med snabba och effektiva rörelseförflyttningar, så att jägaren får viltet på nära skotthåll. För detta krävs, som tidigare nämnts, en snabb, stark, uthållig och modig hund. En dumdristig hund överlever inte sådana konfrontationer. Det är också mycket vanligt att man vid jakten använde flera hundar i ett så kallat släpp bestående av fyra till fem hundar. Arbetssättet är också tyst ibland med enstaka jaktskall.


Han älskar att ligga i soffan. Simon sade varsågod till honom och han var snabbt uppe och gosade ner sig. När Mio kom fick han gå ner från soffan. Oj oj vilka blickar Mio fick...Mio bjöd upp honom i soffan igen. En filt över huvudet och han var SÅ nöjd.


Douglas är ju som alla labradorer en MYCKET matglad hund...När Nelson skall äta tar han en kula i taget. På bilden matar Lotta honom med handen, då går det bra att äta lite. Douglas ser ut att tänka, men hallå varför äter Du inte!!!!!


Simon svävar på små moln, han fick en radiostyrd bil av Leffe!!!!ÖVERLYCKLIG! -Jag trodde inte det var sant mamma!

Tack för i kväll Lotta, Leffe och NELSON!!!
Och Nelson jag tycker att det är bra att du är lite "eljest"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar