onsdag 30 juni 2010

Smarrig jordgubbsglass

Detta recept måste jag testa!!

6 portioner

7 dl jordgubbar
1 dl strösocker
2 st äggula(or)
3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 nypa(or) salt
2 dl vispgrädde

Tillagning
1. Mixa jordgubbarna till en grov puré. Lägg hälften av purén i en tjockbottnad kastrull med 1/2 dl socker. Koka upp och rör tills allt socker har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.

2. Vispa resten av sockret och äggulorna ljust och poröst. Värm mjölken tills den sjuder. Vispa ner ägg- och sockersmeten och fortsätt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka upp!

3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.

4. Rör ner båda jordgubbspuréerna i glasskrämen. Tillsätt vaniljsocker och salt och blanda sist i grädden.

5. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

I glassmaskin: Låt krämen kallna övertäckt i kylskåp i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar