onsdag 21 oktober 2009

BOKTIPS!!!Om en pojkes sjukdom och en hunds helande kraft

Detta är den hjärtknipade berättelsen om en familjs kamp för att kunna förstå sin autistiske son och om hur en hund kommer att få en avgörande betydelse.

Redan när Dale är nyfödd förstår hans föräldrar att allt inte står rätt till. De söker hjälp hos ett flertal läkare innan de för första gången får höra ordet autism.

Skräckslagna men beslutna bestämmer sig familjemedlemmarna att försöka leva som vanligt. Dales föräldrar strider för att han ska få en "normal" skolgång och utbildning. Men Dale är nästan inte alls kontaktbar och han kan stundtals vara våldsam - det dagliga livet blir mer eller mindre ett slagsfält.

När en underbar Golden retriever vid namn Henry kommer in i familjens liv förändras allt. Ett mycket speciellt förhållande utvecklas mellan Dale och Henry. Plötsligt kan Dale delta i aktiviteter som de flesta föräldrar tar för givet att deras barnet ska göra. Det kan vara allt från att ta ett bad till att säga "jag älskar dig".

Nuala Gardner är sjuksköterska och utbildad barnmorska. Hon är mamma till Dale och Amy, som båda har autism. Hon bor i Skottland tillsammans med maken Jamie och barnen, och hunden Wee Henry såklart.

MYCKET LÄSVÄRD!!!!

1 kommentar:

malin sa...

Har läst boken och tyckte den va FANTASTISK!

Skicka en kommentar