lördag 26 september 2009

Dagens middag blr Kinesisk Chou chou!


Detta lagade ofta Maxis mamma för många år sedan.
Tänkte att kag skulle försöka mig på det i kväll.
Men vad jag kommer i håg så åt vi det med hemlagat mos.
Men ris kan ju också vara gott!

4 personer.

4 hg magert bogfläsk.
Vetemjöl, salt.
4 lökar
3 msk smör
1 tsk paprika 1 tsk curry
2 dl tjock grädde
1 dl vatten
tomatpuré

Skär fläsket i strimlor och vänd dem i vetemjöl blandat med saltet.
Skär lökarna i skivor och lägg dem i en gryta med smöret, utan att lökarna får brynas.
Strö på paprika och curry på och köttet blandas i.
Tillsätt grädde och vatten och låt koka mycket sakta i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Tillsätt tomatpuré.

Smaklig måltid!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar