tisdag 16 juni 2009

Lämna ALDRIG vassa saker ute i naturen!I dag vid 10 ringde Simon och grät i telefonen. Han var vid vår sjö Sparren, med Fia och hennes två hundar. Douglas hade fastnat i en fiskekrok, sa han. Du måste komma.
Jag sprang från jobbet och hämtade snabbt en avbitartång. Väl framme försökte jag ta bort krokarna (3 stycken) var inne i hans ljumske...Men de satt stenhårt. Jag fick i alla fall loss själva "fisken" (som var 15 cm lång). Jag letade och funderade över om jag hade något som man kunde täcka över de vassa hullingarna med, å väg till bilen. Det enda jag kom på var att jag hade tuggummi i fickan. Tuggade snabbt och satte det på sptetsen så att det inte skulle stickas in i benet igen.

Vi åkte till Arninge veterinär på ett akutbesök. Douglas fick lugnande spruta (2 stycken) och till slut var han ganska avslagen. Men svansen den viftades det på ändå. Han fick bedövning och till slut fick hon bort krokarna med hullingar och allt. PÅ den ena med hjälp av en skalpell.

Nu går han omkring med en halskrage och tycker att det är lite trist.

1500 kronor efter en direktreglering med Agria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar