tisdag 19 maj 2009

Så var vi hemma igen!

Tågresan till Oslo gick bara bra. Aldrig har det väl gått så bra att väcka barnen så tidigt på morgonen :-)

När vi kom fram stod pappa och Grethe och mötte oss. Vi åkte i två bilar till Janneckes ballong butik. Där fick barnen välja var sin heliumballong. De var så gkada. TACK JANNECKE!. Vi åt middag och myste över att vi var framme. Mio hittade snabbt en kompis ute på gården (Sivert) och de sparkade boll en stund. Syster Gabriella kom över en sväng innan hon åkte i väg på fest.

Fram på kvällen var det dax för melodifestival. Och det vet ni ju hur det gick! Grethe jublade hela tiden för det blev ju massor av 12:or. Jättekul att vara där när Norge vann.

Dagen efter skulle det firas så klart. Både seger och 17:e maj. Vi åkte med tåget in till stan och ställde oss på Karl Johan och strax kom det första tåget. OTROLIGT! Så många människor och så många norska flaggor har jag nog inte sett på samma gång.

Vi stog där i 3 timmar. Barnen åt glass (is) och drack läsk (brus)....
Sedan gick vi förbi slottet och hem till Gabriella och Samuel. Där passade ALLA på att gå på toaletten Tack för lånet ;-) Jag plåstrade om mina onda fötter.


När vi skulle åka hem var det lite trassel med tåget, men vi kom hem till pappa och Grethe i alla fall. Vi åkte till pappas båt och åkte ut en bit. Så otroligt fina villor efter vattnet. Vi stannade och värmde korv, och drack kaffe och åt bulle. JÄTTEMYSIGT!

Efter båtturen sade vi hej då till Samuel och "Bella" och åkte till pappa och Grethe igen. Alla var ganska trötta efter dagen.

När vi dagen efter skulle åka hem var det trassel med tåget. Vi fick åka buss till Arvika. Och vi trodde att vi kunde hoppa på det ordinarie tåget där men ack det gick ju inte. Det hade gått för länge sen.

Vi tog efter många om och men tåget till Karlstad. Där vi tog en buss till Örebro. Där väntade vi en timme på tåget som tog oss till Stockholm C. Sedan väntade vi en timme till på tåget hem till Kårsta.

Puh! Hemma var vi klockan 1 i natt. Bestämde att barnen fick vara hemma i dag. De var hemma och jag gick upp 5,15....för att gå och öppna på jobbet.

Nu har vi hämtat den 4:e prinsen (Douglas) vi har alla saknat honom mycket.

Tyvär kan jag inte lägga ut några bilder...Maxi kom just på att han glömde att lägga ner batteriladdaren till kameran. Kul eller hur. Jag sm precis skulle tömma kameran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar