torsdag 14 maj 2009

Om hjärnan


Vad är minnet?
De gamla grekerna tyckte att minnet var som en lagerlokal. Platon och Aristoteles talade om att minnet skulle vara som en fågelbur. Fågeln som flyger in i buren skulle motsvara informationen som togs in.
Fågeln i buren skulle vara det man redan kunde och till sist skulle informationen man höll på att glömma illustrerades av fågeln som flög ut ur buren.
Om det är så så har min fågel flugit ut ur buren. ;-) Jag hoppas att den kommer tillbaka.
Jag har alltid varit SÅ noga med att skriva upp ALLT i almenackan. Jag har en familje kalender med en rad för varje familje medlem. Men på senaste tiden har det inte fungerat så bra...om jag inte skriver direkt är det som bortblåst.
Jag hade en läkartid för Linus i morgon, den blev för några veckor sedan ändrad till den 25:e, det skrev jag upp. Men jag strök inte den gamla tiden.
Nu är det vikarie fixad för mig i morgon, och vikarier växer ju inte på trän, precis. MEN i dag kom jag plötsligt på (efter en titt i kalendern) att vi inte alls kulle till doktorn i morgon. Nu är i alla fal vikerien S avbokad och jag ska jobba.
I måndags gllömde jag (och Simon också) att det var friluftsdag. Matsäck ordnades klockan 22 på kvällen. ÅH!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar