söndag 11 januari 2009

Lakritsknäck...

Ja, jag vet att julen är över. Men detta godis passar hur bra som helst även nu och resten av året. Jag har aldrig smakat godare jag lovar.
Maxis syrra Lotta gjorde dessa till julafton...
Lakritsknäck
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 1/2 d sirap (valfri färg, jag använde ljus sirap)
Nästan en hel påse Turkisk peppar (jag lämnade bara några stycken kvar så man kan nog ta hela påsen)

Krossa godiset (gör inget om det är lite större bitar, de smälter). Koka ihop, låt koka till ca 125-128 grader, eller gör kulprovet.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Lät ju supergott för en lakritsfantast som jag är...!

Gabriella Fagerström sa...

bra tips :)
Klart att du ska köpa ett pussel. Mycket kul.
Kram

Skicka en kommentar