lördag 22 november 2008

Men herreguuud!

...hur trög" får man vara!?

Titta på detta!

(Kopiera länken och klistra in den)


http://www.youtube.com/watch?v=OKKeTbb4Kng&feature=related


OCH HEJA SVERIGE!!!!!!!
Kalla utklassade alla i världscuppremiären!
Efter en tveksam åkning i Bruksvallarna förra helgen startade Charlotte Kalla som nummer 77 i Gällivare, en halv minut sekunder före norska superstjärnan Marit Björgen. Och svenskan öppnade urstarkt i damernas 10 kilometer fristil.
Efter första mellantiden var hon i ledning, två tiondelar före Björgen.
- Stressen fanns inte, jag kände mig lugn. Nästan så jag var orolig att det kändes så bra, att jag skulle åka för sakta, men det är precis så det ska kännas när det går fort, säger Kalla.


"Härligt"
Kalla, som förra säsongen vann Tour de Ski och slutade fyra i totala världscupen, behöll ledningen efter den andra mellantiden. Samtidigt som hela Tärendö hejade på henne i skidspåret.
- Det betyder jättemycket. Jag kände mig så glad i spåret i dag, det var så mycket folk som hejade. Perfekt, säger Kalla.
Kalla fortsatte ånga på genom hela loppet och släppte inte sin ledning. Björgen hade inte en chans och fick nöja sig med att bli en utklassad tvåa.


Utklassning
- Jag hade så mycket krafter i dag, jättebra kändes det. Jag älskar att tävla, det är så roligt att åka skidor, jublar Kalla.
Du är inte orolig för en för tidig formtopp?
- Nej, jag har tränat mycket. Jag har inga planer på en direkt formtopp, den ska komma i februari, säger Kallat till SVT.
På tredje plats kom finländskan Aino Kaisa Saarinen. Landsmaninnan och fjolårets totala världscupvinnare Virpi Kuitunen slutade som nummer 13, två placeringar före svenskan Anna Haag.

Från Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar